Site icon De K van Koken

Kaasbroodje

Een kaasbroodje van de Hema vind ik in Nederland de lekkerste. Nu ik in Portugal woon moet ik ze zelf maken en dat doe ik dan ook regelmatig. Hier verkoopt men weliswaar iets dat op een kaasbroodje lijkt, maar toen ik daar mijn tanden in zette viel de teleurstelling van mijn gezicht te lezen. Plastic kaas zonder smaak. Dus vooruit: zowel de Nederlandse als Portugese ingrediënten voor een echt Hollands kaasbroodje.

In Portugal heet onze Nederlandse kaas Queijo Flamengo oftewel VLAAMSE kaas! Nou ja! De smaak ik over het algemeen mild tot zeer mild te noemen. Oude kaas is hier bij lange na niet de pittige brokkelige kaas met van die grote zoutkristallen. Voor de vulling van het kaasbroodje moet ik dus in Portugal een trucje uithalen. Ik gebruik de belegen kaas van de Aldi samen met een pittige Parmesaanse kaas of een oude kaas uit de Azoren; São Jorge. De verhouding is ongeveer half om half.

Ingrediënten:
2 plakjes bladerdeeg (nl) 2 plakjes van een rol Massa Folhada (pt-Lidl)
1 koffielepel Philadelphia
25 gr geraspte kaas (nl-Old Amsterdam) (pt-half Parmezaanse/Goudse kaas)

Bereiden:
(nl) Ontdooi de plakjes bladerdeeg
(pt) Snijd 2 vierkante plakjes van ca 13×13 cm van de rol bladerdeeg
Geef een paar sneetjes overdwars in één helft zodat wat stoom kan ontsnappen.

Doe de geraspte kaas samen met de Philadelphia in een glazen kommetje en smelt dit op vol vermogen in ongeveer 30 seconden in de magnetron.

Verdeel dit smeuïge prutje in 2 rolletjes en leg deze in de plakjes bladerdeeg. Maak de rand van het bladerdeeg nat met wat water en sluit de plakjes. Rasp nog een beetje kaas over de top. In een voorverwarmde oven van 220 graden bak je de kaasbroodjes in 16 minuten klaar. (Kijk op de verpakking van de bladerdeeg voor eventuele aangepaste temperatuur en tijd).

Bewaar deze pin op Pinterest.

Exit mobile version