Marinade voor varkensvlees

Knoflook, laurier, peper en zout en een schaaltje met een mix van paprika poeder en witte wijn om karbonaadjes mee te marineren.

Op speciaal verzoek vandaag het recept voor een simpele maar doeltreffende marinade voor allerhande varkenslapjes. Het is de traditionele marinade voor de Portugese bifana’s, een varkenslapje zo dun als een schnitzel al of niet op een broodje geserveerd. Je kunt deze marinade natuurlijk ook gebruiken voor een karbonaadje of een iets dikker varkenslapje. Bereid het vervolgens op de barbecue of in een koekenpan en geserveerd met een beetje brood voor de jus.

Ingrediënten:
2 teentjes roze knoflook geraspt
1 laurierblad verkruimeld
2 flinke theelepels milde paprikapoeder
1 theelepel gerookte paprikapoeder
flink snufje grof zout
enkele draaien aan de pepermolen
scheutje witte wijn

Bereiden:
Vermeng bovenstaande ingrediënten tot een smeuïg papje. Verdeel dit over je lapjes vlees. Zelf gebruik ik graag een afsluitbaar zakje van IKEA: ik stop het vlees erin samen met de marinade en masseer de marinade rondom in het vlees. Zakje sluiten en bewaren tot gebruik. (Overigens kunnen deze zakjes prima afgewassen een volgende keer weer gebruikt worden).

Het vlees op de bbq spreekt vanzelf. In de koekenpan: smelt wat boter of olie of banha (reuzel – lekker om een bruin korstje te maken) in een pan. Bak de karbonaadjes of lapjes aan beide zijden aan. Blus af met een scheutje witte wijn en een scheutje water. Even sudderen en klaar.

Bewaar deze pin op Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.