Site icon De K van Koken

Favoriet in oktober

Een emaille pannetje met een aardewerken kruikje, teentje knoflook, houten lepel en pepermolen. Zomaar wat attributen uit mijn keuken.

De K van Koken bestaat vandaag 2 maanden en een paar dagen. Ik ben er best trots op dat ik inmiddels bijna 5000 hits heb mogen tikken op de teller. Ook op Facebook en Instagram heb ik inmiddels aardig wat mensen die mijn recepten volgen.

Ik ben van plan om elke maand een soort samenvatting te maken van de afgelopen maand. Wat was favoriet en waar zijn eventueel aanvullingen op verschenen. Omdat dit de eerste samenvatting is, neem ik de maand september er deze keer ook in mee.

Het mag duidelijk zijn dat de herfst vrijwel overal behalve hier in Portugal zijn intrede heeft gedaan. Met stip op de eerste plaats van meest favoriete recepten is geëindigd de bruine bonenschotel. Grappig dat zo’n simpel gerecht zo enorm in de smaak valt. Ik ga deze conclusie zeker meenemen naar de toekomst en vaker smakelijke ‘gewone’ recepten toevoegen.

Dat achtergrondinformatie ook wordt gewaardeerd bewijst het feit dat het artikel over het verschil tussen sardinha en carapau (oftewel sardines en horsmakrelen) op de tweede plaats is beland. Een extra stimulans voor mij om meer van dit soort informatieve artikelen te maken.

Op een gedeelde derde plaats komen het recept van de lekkerste satésaus en de welbekende Portugese roomgebakjes, de Pastéis de nata. Smullen zowel in de hartige als in de zoete hoek.

Exit mobile version