Site icon De K van Koken

Ham, Kaas en Ei Quiche

Knapperig bruin gebakken quiche - zowel warm als koud een traktatie.

Ik zou dit ook een omelet uit de oven kunnen noemen. Het is een ideaal gerecht als je iemand te gast krijgt voor de lunch. Je maakt de quiche van tevoren klaar, schuift hem in de oven en je hebt er geen omkijken meer naar. Ook voor een picknick is deze schotel geschikt omdat hij koud gegeten net zo lekker is als warm. Ik gebruikte mijn restjes kaas en hier kun je mee variëren naar eigen smaak. Ik had ook wat ham van een stuk over, maar geloof me met spekjes is het ook heerlijk. Bak deze dan wel van te voren even uit op een zacht vuurtje.

Ingrediënten:
plak bladerdeeg ter grootte van de schaal die je gebruikt
boter om in te vetten
3 eieren
50 ml room of kookroom
1 el paprikapoeder
75 gr zachte kaas (bijvoorbeeld Brie, Port Salut of Seja – een zachte Portugese kaas)
75 gr Parmezaanse kaas
50 gr belegen Goudse kaas
100 gr ham
2 el gefruite uitjes

Bereiden: (Circa 35 minuten waarvan 25 minuten in de oven)
Verwarm de oven voor op 200 °C

Klop de eieren met de room en het paprikapoeder los in een kom
Snij de ham in kleine blokjes, rasp de harde kaas en snij de zachte kaas ook in kleine blokjes. Mix de ham en de kaas in een kom

Vet je ovenschaal goed in en bekleed deze met je bladerdeeg. Zorg dat de randen iets overhangen. Heb je kleine plakjes uit de vriezer laat ze dan een beetje overlappen en plak ze dicht met je eimengsel zodat de bodem dicht is. Prik met een vork de bodem in met veel gaatjes. Zo kan de warme lucht ontsnappen die anders in het bladerdeeg zou blijven zitten.

Bedek de bodem van je quiche met het ham-kaas mengsel. Wil je de schotel pas later afmaken zet de schaal met je bladerdeeg, ham en kaas dan nu zolang in de koelkast. Giet vlak voor je de quiche gaat bakken het ei/room mengsel zorgvuldig over de ham en kaas vulling.

Schuif de schotel in het midden van de oven. Bak hem mooi bruin in ongeveer 25 minuten. Hou hem wel in de gaten, als de bovenkant te donker wordt schakel dan over op alleen onderwarmte of leg een stukje aluminiumfolie over de schaal.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Exit mobile version