Site icon De K van Koken

Garnalen-langoustine cocktail

2 cocktails met garnalen, komkommer en langoustines gedecoreerd met gehakte peterselie en een schijfje citroen.

De garnalencocktail is een voorgerecht uit de klassieke keuken en al decennialang het meest populair bij familiedinertjes. Deze variatie oogt mooi door de toevoeging van een paar langoustines en wat komkommer. De verassing zit hem in de saus. Een whisky-cocktailsaus volgens oud familierecept. Pittiger dan gewoon, maar een fantastische combinatie met de zachte smaak van garnalen. Natuurlijk zou ik altijd Hollandse garnalen prefereren, maar die zijn hier in Portugal helaas niet verkrijgbaar.

Ingrediënten:
6 langoustines
100 gram garnalen
2 cm komkommer

voor de saus:
1 el mayonaise
4 el hot ketchup
1 tl Dijon mosterd
drupje citroensap
half dopje whisky

Voor de versiering:
eiwit of wat citroensap
fijngehakte peterselie
2 schijfjes citroen

Bereiden:
Versier de glazen voor de garnalencocktail door de rand even te dopen in eiwit of citroensap en daarna in de fijngehakte peterselie.

Schil de komkommer en snij hem in heel kleine blokjes. Bij het gebruik van een Nederlandse komkommer verwijder je eerst de waterige zaadlijst met een lepeltje. De Portugese variant is veel vaster en kan zo gebruikt worden. Schep een beetje komkommer in elk glas met daarop de garnalen.

Meng de in ingrediënten van de saus en roer dit goed door. Schenk de helft van de saus in elk glas over de garnalen.

Leg in ieder glas 3 langoustines, waarvan er 2 over de rand hangen zoals op de foto. Snij het schijfje citroen in tot de helft en druk het over de rand van het glas. Sprenkel nog wat peterselie over de cocktail.

Serveer de cocktail met geroosterde toast en roomboter. Succes verzekerd!

Bewaar deze pin op Pinterest.

Exit mobile version