Site icon De K van Koken

Witlof met zalm en kruidenkaas

Heerlijk romige witlofschotel met verse zalm en zelfgemaakte kruidenkaas.

Deze verrukkelijk romige schotel staat werkelijk in een handomdraai op tafel. Lowbudget en low carb (circa 4,2 Kh per persoon), maar de hele familie zal er van smullen. De verse zalm wordt in kleine blokjes gesneden en hoeft daarom eigenlijk niet meer te koken. De warmte van de gekookte witlof en de warme kruidenkaas is voldoende om de zalm te garen. Ze houdt zo een mooie zachte textuur zonder uit te drogen.

Liever geen vis, probeer dan eens het recept met ham en kaas. Fool proof – kan niet mislukken.

Ingrediënten:
300 gr zalm filets
2 stronkjes witlof
1 teentje knoflook
5 gr boter
100 gr crème fraîche
100 gr Philadelphia
verse bieslook, dille en peterselie

Bereiden: (ongeveer 15 minuten)
Snij de witlof overlangs in 2 helften en snij daarna deze helften in smalle reepjes (je krijgt dan een soort halve rondjes). Zet de witlof in ruim water met wat zout en kook het in een paar minuten beetgaar.

Snij de zalm in blokjes van ongeveer 2 cm groot. Snij het teentje knoflook heel fijn. Snij de verse kruiden fijn.

Smelt in een steelpannetje met dikke bodem de boter. Bak hierin het teentje knoflook even aan. Voeg dan de Philadelphia toe en laat dit smelten. Roer er de crème fraîche en de tuinkruiden door en breng op smaak met zout en peper.

Giet de witlof af en voeg de warme kruidenkaas toe. Roer het samen goed door en voeg nu de blokjes zalm toe. Even doorroeren is voldoende om de blokjes zalm te garen. Serveer direct.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Exit mobile version