Site icon De K van Koken

Broccolistamppot met paprika

Schaal met kleurige grove broccolistamppot met stukjes paprika.

Dit mooie kleurige groente stamppotje staat in twintig minuten op tafel. Van broccoli wordt wel gezegd dat het een ‘super food’ zou zijn. Het zou het krijgen van kanker, diabetes en cardiovasculaire ziekten helpen voorkomen en bloeddruk verlagen. Nou ben ik daar altijd een beetje voorzichtig mee, met zulke beweringen. Vast staat wel dat broccoli een super gezonde bron is van vitamines C, A en K, dat het foliumzuur bevat, Calcium, beta-caroteen en ander antioxidanten en dat het vol zit met gezonde vezels. Genoeg redenen dus om het regelmatig op tafel te zetten. En deze vrolijke variant is dan weer een welkome afwisseling.

Ingrediënten:
1 stronk broccoli
2 aardappelen
1 rode paprika
1 teentje knoflook
1 kleine ui
1 el crème fraîche
Scheutje warme melk

Bereiden: (circa 20 minuten)
Snij de broccoli in roosjes. Snij de stronk van de broccoli in kleine blokjes. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Was de paprika en snij in blokjes. Pel de knoflook en de ui en snij de ui fijn.

Zet de aardappelen, met de knoflook, de ui en de stronk van de broccoli op met zout water en kook deze in 15 minuten zacht en gaar.

Zet de broccoliroosjes met de paprika op en kook deze in 10 minuten gaar.

Giet het water af en laat de aardappels drogen door ze even een paar keer om te schudden. Stamp de aardappels grof en stamp hierbij de stronk, ui en knoflook mee. Giet wat warme melk bij de puree en ook de crème fraîche.

Voeg tot slot de paprika en de broccoliroosjes toe en stamp nog eenmaal kort door. Roer alles krachtig door elkaar tot een mooie grove stamppot ontstaat.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Exit mobile version