Site icon De K van Koken

Buffalo chicken dip

Heerlijke dip met veel kip en kaas, lekker met taco-chips maar ook met bleekselderij.

Er lijkt geen eind te komen aan de serie recepten met restjes gaar kippenvlees. Deze keer heb ik er een heerlijke koolhydraatbewuste dipschotel van gemaakt. Deze dip schijnt onlosmakelijk te zijn verbonden met de Amerikaanse Super Bowl, de jaarlijkse American Football wedstrijd waar iedereen voor thuis blijft, maar ik voorzie ook hier op feestjes en partijen een mooie rol weggelegd voor deze smakelijke warme schotel. Serveer hem voor de koolhydraatbeperkte gasten en mensen die gewoon wat gezonder willen snacken met stengels bleekselderij of voor de echte feestvarkens onder ons met tortilla-chips.

Ingrediënten:
150 gr gare kippenborst
100 gr roomkaas op kamertemperatuur
50 ml ranch dressing
50 ml hot ketchup*
tabasco, sambal of piri piri saus (naar smaak)
1 tl gerookte paprikapoeder
½ tl cayennepeper
75 gr oude geraspte cheddar

Bereiden: (circa 25 tot 30 minuten waarvan 15 tot 20 minuten in de oven)
Verwarm de oven voor op 180 °C
Pluk met 2 vorken de kippenborst in de dunst mogelijke stukjes/draadjes uiteen.
Roer de roomkaas met de dressing, de ketchup en de kruiden tot een romig geheel. Voeg zoveel tabasco, sambal of piri piri saus toe tot het net lekker pittig is. Roer er de stukjes kip door en ongeveer de helft van de geraspte kaas.
Doe het mengsel in een ovenschaaltje en strooi de rest van de geraspte kaas erover. Plaats in het midden van de oven tot de saus door en door heet is en de kaas bovenop is gesmolten.

*Wil je echt dat de schotel koolhydraatarm is, zorg dan voor een hete chilisaus zonder toegevoegde suiker in plaats van de hotketchup of maak je eigen ketchup en voeg wat meer piri pirisaus toe.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Exit mobile version