Site icon De K van Koken

Rundvleesschotel van soepvlees

Heerlijk mals rundvlees in een schotel met champignons en paprika.

Ik heb weer een nieuwe voorraad runderfond gemaakt van een pracht van een schenkel met veel vlees. Het vlees was na het koken zo mals dat ik daar een maaltijd van wilde maken. Ik heb de soepgroenten uit de fond nog eens extra goed uitgeknepen en deze troebele, maar zeer smaakvolle bouillon heb ik gebruikt in de schotel. Het bleek een fluitje van een cent en het resultaat was verrukkelijk.

Ingrediënten:
350 gr gaar soepvlees
2 uien
2 teentjes knoflook
½ rode paprika
350 gr kleine (kastanje)champignons
10 gr eekhoorntjesbrood (optioneel)
1 blaadje laurier
1 el milde paprikapoeder
zout en peper
30 gr boter
30 gr bloem
300 ml runderbouillon

Bereiden: (Circa 30 minuten)
Ik ga ervan uit dat je het soepvlees tussen de groenten uit hebt gehaald en dat het in min of meer kleine stukjes uiteen is gevallen.

Borstel de champignons schoon en snij ze eventueel door de helft. Kook in een steelpannetje een beetje van de bouillon en leg hierin, als je die hebt, het eekhoorntjesbrood even te weken. Voeg dan de champignons toe en laat op een heel zacht vuurtje ze gaar koken.

Snij de ui en de paprika in blokjes en hak de knoflook fijn. Smelt in een braadpannetje de boter en fruit hierin de ui, de paprika en de knoflook samen met het blaadje laurier tot de ui glazig is. Voeg ineens de bloem toe en laat dit enkele minuten garen. Voeg een beetje koude bouillon toe en roer stevig om klontjes te voorkomen. Voeg beetje bij beetje alle bouillon toe. Voeg een flinke eetlepel milde paprikapoeder toe. Houd je van pittig vervang dan een deel van de milde paprikapoeder door een scherpe variant.

Roer het soepvlees door de saus en schep er ook de gare paddenstoeltjes door. Voeg nu zoveel van het champignonvocht toe tot je een mooie smeuïge vleessaus hebt. Ik heb er alle vocht erbij gedaan. Breng de schotel nu goed op smaak met zout en peper en serveer met witte rijst of aardappelpuree.

Bewaar de pin op Pinterest.

Exit mobile version