Broccoli & champignons roerbakken

Heerlijk knapperige broccoli met champignons en spek.

In een maaltijd zonder aardappels probeer ik de groente extra bijzonder te maken. Zo maar een stronk gekookte broccoli is niet iets waar ik warm voor loop. Vaak zie je recepten waar de gewokte broccoli een oosters tintje krijgt, door het gebruik van bijvoorbeeld sojasaus en sesamzaadjes, maar ik wilde geen oosterse groente naast mijn gegrilde steak. Recept dus een beetje aangepast en voilá weer een lekkere groenteschotel.

Ingrediënten:
250 gr broccoli
125 gr kastanjechampignons
1 kleine ui
2 tenen knoflook
4 plakjes bacon of ontbijtspek
scheutje witte wijn
2 el olijfolie
handje oregano
zout en peper

Bereiden: (ongeveer 15 minuten)
Snij de broccoli in kleine roosjes en de champignons in plakjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de plakjes bacon in kleine reepjes.

Verwarm de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de bacon tot de reepjes gaan kleuren.
Voeg dan de ui toe en onder regelmatig omschudden bak je de ui tot hij glazig wordt.
Doe er dan ook de knoflook bij en bak deze even een paar minuten mee.

Nu mogen de broccoli en de champignons erbij. Schudt alles goed om zodat de groenten goed mengen met de overige ingrediënten. Blijf schudden om aanbakken te voorkomen. Als de champignons hun vocht weer gaan afgeven is het tijd voor een scheutje witte wijn. Blus hiermee de groenten af en laat de alcohol geheel verdampen. Breng op smaak met de oregano, het zout en de peper en laat de groenten met de deksel op de pan nog even zachtjes enkele minuten stoven.

Bewaar deze pin op Pinterest.

3 comments

  1. Ik had zin in fettucini maar niet (weer) met tomatensaus. Dus nu met brocoli en champignons (en geschaafde amandelen, voor mij geen broccoli zonder amandelen 🙂 ) en wat parmagiano. lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.