Romige garnalensoep met gamba’s

kopje volle romige garnalensoep gegarneerd met halfgeslagen room en gamba's.

Met dit soepje gooi je hoge ogen bij een dinertje. Lekker romig en vol van smaak. Helemaal niet zo ingewikkeld om te maken. Nog lekkerder wordt dit soepje door het gebruik van een blokje caldo de marisco. Net als een blokje kippenbouillon, of groentebouillon is dit een blokje zeevruchten-bouillon. In Portugal is het in elke super te koop, in Nederland is het zeker de moeite van het bestellen waard.

Ingrediënten:
150 gr gepelde (diepvries) garnalen
6 ongepelde rauwe (diepvries) gamba’s (ongeveer 80 gr)
100 gr pompoen
100 gr wortel
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blaadje laurier
handje tijm
1 dessertlepel tomatenpuree
10 gr bloem
100 ml witte wijn
750 ml water
30 ml slagroom (optioneel)
zout – of 2 blokjes caldo de marisco
witte peper uit de molen
wat zeer fijn gehakte peterselie

Bereiden: (circa 45 minuten)
Kook de rauwe gamba’s even in 750 ml kokend water tot ze roze en gaar zijn. Bewaar de bouillon. Laat de gamba’s afkoelen en pel ze. Je kunt de schillen weer terug in de bouillon leggen. Voor het gebruik van de bouillon dan wel even zeven natuurlijk. Hou de gamba’s apart ter decoratie van de soep.

Schil de wortel en pompoen en snij ze in stukjes. Pel de ui en de knoflook en snij in blokjes. Warm in een soeppan wat olijfolie en fruit hierin de ui met de knoflook, de tijm en het laurierblad tot de ui wat glazig wordt. Voeg ineens de bloem toe. Roer goed om en laat de bloem even garen. Blus af met de witte wijn. Roer goed door om klontjes te voorkomen en giet er dan de gezeefde gambabouillon bij. Voeg dan ook de pompoen, wortel en de garnalen toe en laat de soep 15 tot 20 minuten koken.

Verwijder het laurierblad en gebruik de staafmixer om er een gladde soep van te maken. Roer er de tomatenpuree door en breng op smaak met 1 of 2 blokjes caldo de marisco of zout en peper.

Klop de slagroom tot lobbig. Serveer de soep in een kom of bord en schep een lepeltje room in het midden. Leg hier 3 gamba’s op en bestrooi met een klein beetje peterselie.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.