Bloemkoolsoep met Gorgonzola

Lekkere gebonden soep, daar kun je me voor wakker maken. Deze keer een klassieker, een gladde bloemkoolsoep op basis van roux met een pittige blauwe kaas. Geen mager soepje, maar wel oh zo lekker voor wie het hebben kan. Het staat in een paar minuten op tafel, dus daar hoef je het niet voor te laten.

Ingrediënten:
175 gr bloemkool
½ ui
1 teentjes knoflook
15 gr bloem
15 gr boter
250 ml melk
75 ml slag- of kookroom
200 ml water
1 groentebouillonblokjes
50 gr Gorgonzola of andere blauwe kaas

Bereiden: (Circa 20 minuten)
Snipper de ui en de knoflook. Snij de bloemkool in roosjes. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui met de knoflook op een matig hoog vuur, tot de ui glazig wordt. Voeg dan ineens de bloem toe en roer goed door. Laat de bloem een minuutje garen en blus dan af met wat water. Flink roeren om klontjes te voorkomen. Voeg beetje bij beetje het water en de melk toe en breng weer aan de kook. Voeg ook de bloemkool en de bouillonblokjes toe en laat dit in een minuut of 10 zacht en gaar koken.

Gebruik een staafmixer om de soep tot een gladde massa te mixen. Voeg tot slot de room toe en warm de soep nog eenmaal goed door, zonder te laten koken. Voeg de blauwe kaas toe, maar hou een beetje kaas achter ter decoratie.

Serveer de soep in een diep bord of wijde kom en leg wat van de pittige blauwe kaas in het midden.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.