Site icon De K van Koken

Lauwwarme pastasalade met spinazie en feta

Salade van pasta met spinazie, paprika, feta en pijnboompitten.

Een lauwwarme salade is eigenlijk zo gemaakt. Wat gekookt of gebakken moet worden combineer je met de koude ingrediënten en het resultaat is lauwwarm. Ik heb deze salade met jonge bladspinazie gemaakt omdat dit beter verkrijgbaar is dan de zachtere veldsla, de keus is aan jou. Natuurlijk kun je in plaats van de fusilli ook andere pasta gebruiken zoals penne, dikke macaroni of farfalle.

Ingrediënten:
150 gr droge pasta
150 gr jonge spinazie of veldsla
½ rode paprika
½ ui
2 teentjes knoflook
100 gr roomkaas
2 el ranch dressing (te vervangen door yoghurtdressing)
handje peterselie
100 gr feta
handje pijnboompitten

Bereiden: (circa 20 minuten)
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten tot ze wat bruin worden. Zet ze even apart in een schaaltje.

Pel de knoflook en zet deze samen met de pasta op in ruim kokend water. Kook tot de pasta beetgaar is. Giet de pasta af en neem de teentjes knoflook eruit.

Snipper de ui en de paprika en bak in een eetlepel olijfolie tot de ui glazig begint te worden.

Gebruik een kleine hakmolen of een staafmixer. Doe hierin de roomkaas, de gekookte knoflook, de ranch dressing en de peterselie en mix dit tot een gladde saus. Roer de saus door de warme pasta, roer ook de ui en paprika erdoor.

Was de spinazie en haal slechte blaadjes er tussenuit. Meng de spinazie door de warme pasta waardoor de spinazie een beetje slinkt. Meng ook de in stukjes gehakte en verkruimelde feta erdoor en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Exit mobile version