Site icon De K van Koken

Cajun garnalen met pasta

Ook aan de Amerikaanse zuidkust in de baaien van Louisiana worden garnalen gevangen. De cajun kruiden geven dit gerecht de typische diepe smaak met gerookte en gebrande tonen. Het lekkerst vind ik het als de garnalen een nachtje in de marinade staan maar dat hoeft niet persé. Deze pasta is super snel klaar en heerlijk met een salade erbij.

Het gerecht is niet scherp van smaak. Houd je van meer pit in een cajun gerecht dan kun je desgewenst een beetje extra cayennepeper toevoegen aan de marinade.

Ik gebruikte diepgevroren rauwe garnalen. Deze moeten voor het marineren en bakken gepeld worden. Dat klinkt als een monnikenwerk maar dat valt reuze mee. Laat de garnalen ontdooien – bijvoorbeeld onder koud stromend water – en neem de kop eraf en trek de pootjes wat los. Neem nu de garnaal in de linkerhand met de rug omhoog en de staart in de richting van je handpalm. Neem een ouderwetse keukenvork met lange tanden. Prik de onderste tand onder de schaal in de rug en voer hem onder alle schalen. Druk vervolgens de garnaal naar rechts en de vork naar links. De schaal zal nu, samen met het maagdarmkanaal, netjes loskomen. Vind je dit allemaal teveel werk, neem dan gepelde garnalen of zelfs reeds gekookte exemplaren.

Ingrediënten:
400 gr garnalen of gamba’s
1 el zonnebloemolie + een beetje om te bakken
2 el cajun kruidenmix
150 gr penne rigate
1 ui
2 tenen knoflook
50 ml slagroom
70 gr geraspte Parmezaanse kaas
verse peterselie

Bereiden: (circa 30 minuten)
Meng de cajunkruiden in de eetlepel olie. Plet een van de knoflookteentje plat. Meng de gepelde garnalen samen met de knoflook in de kruidenolie. Je kunt dit een nachtje laten marineren, maar je kunt ook direct verder met het bereiden van het gerecht.

Kook de penne rigate volgens de gebruiksaanwijzing in een pan met ruim kokend zout water.

Hak de ui en de rest van de knoflook fijn.

Neem een flinke koekenpan en verwarm hierin een beetje olie. Als de olie goed heet is bak dan de garnalen rondom bruin. Het is echt van belang dat de olie en de pan loeiheet is. Dit geeft de garnalen een beetje gebrande smaak en kleur.

Neem de garnalen uit de pan en in de overgebleven olie bak je de ui met knoflook tot de ui begint te karamelliseren en begint te kleuren.

Zet nu het vuur uit. Roer de room door de ui en schep rustig de geraspte kaas erdoor tot deze gaat smelten.

Giet de penne rigate af en roer de saus door de pasta. Roer er ook de garnalen door en breng op smaak met zout en eventueel extra (cayenne-)peper.

Garneer met de peterselie en serveer met een salade.

Bewaar deze pin op Pinterest

Exit mobile version