De Keukenheks bakt zonder spatten

Bakken in roomboter zonder spatten of verbranden? In deze aflevering leer je meer over het rookpunt van boter en olie, hoe zout een handig trucje is en hoe je eenvoudig geklaarde boter of boterolie (Ghee) kunt maken. Bekijk de video in Youtube voor meer informatie zoals de indeling in hoofdstukken en de gebruikte links.

Vergeet niet de video te ‘liken’ en je te abonneren op het keukenheks kanaal.

3 comments

  1. Hee Liz, bedankt weer voor deze geweldige tips. Nu nog even het volgende: blijft de overheerlijke smaak van in roomboter gebakken vlees behouden, of smaakt het toch anxers met boterolie of geklaarde boter??

    • Hey Betty, de smaak van de roomboter zit in de room, dat zijn dus eigenlijk de bestanddelen die je er uit haalt. Ik mik na het bakken altijd nog een klein klontje roomboter bij de ghee zodat die heerlijke roomsmaak toch meekomt. Ik heb ook wel eens nadat ik de boter had geklaard (dus niet de ghee) die roombestanddelen aan de jus toegevoegd in plaats van ze weg te gooien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.