Online kookworkshop – Portugese maaltijd met vrienden

Het vervolg op de gratis introductiecursus ‘De basis’ is de cursus een ‘Portugese maaltijd met vrienden’. De prijs van de cursus is €12,50 maar met de introductie korting van ruim 20% betaal je nu tijdelijk slechts €9,90 en krijg je levenslange toegang tot het materiaal.

Dit ga je leren:
o In vier gangen en negen recepten een complete Portugese maaltijd op tafel
o Vegetarische voorgerechten en soep, hoofdgerecht vis of vlees, zoete nagerechten
o Achtergrond informatie bij de verschillende gerechten
o Uitspraak en vertaallijsten om je te helpen alles in Portugal of in Nederland en Vlaanderen te vinden

Hoe kun je de workshop volgen?
o Ga naar Soofos.nl en maak hier een account aan;
o Zorg dat je op de webpagina van sofoos ingelogd bent met je nieuwe account;
o Ga terug naar deze pagina;
o Klik hier om naar de cursus ‘Portugese maaltijd met vrienden’ te gaan;
o Klik op ‘koop deze cursus’;
o CHECK JE WINKELMANDJE – Verwijder het maandabonnement dat er automatisch in wordt geplaatst!
o Je kunt de cursus betalen door middel van iDeal, Paypal, MisterCash / Bancontact of door middel van een overboeking.

Op je telefoon of Ipad bestaat de mogelijkheid om de soofos app te downloaden. In de app is het echter niet mogelijk om een losse cursus te kopen. Verwijder dus die app als je hem al hebt geïnstalleerd en volg bovenstaande instructie in je webbrowser.

Bekijk de trailer:

In deze cursus geef ik je de traditionele recepten voor een complete Portugese maaltijd. Zo gaan we zelf olijven en worteltjes marineren. Ik ga je wat vertellen over de bergkaasjes, de rauwe ham en het brood.

Voor het hoofdgerecht heb ik gekozen voor een caldeirada de peixe, een stoofpot met allerlei soorten vis of voor arroz de pato, een schotel van rijst met eend. Je kunt voor een van beide kiezen of allebei. De caldeirada wordt op het fornuis gemaakt en de arroz de pato gaat in de oven.

Als je grote eters verwacht, of met kleine kinderen aan tafel zit, kun je ook nog een lekkere creme de legumes maken. Een zachte, romige soep en ook nog eens een vitaminebom.

De toetjes van de avond zijn zoet, natuurlijk. In de Portugese karamelvla, de baba de camelo, worden eieren rauw verwerkt, maar heb je gasten waar je liever geen rauwe eieren aan serveert, kies dan voor de pudim molotof, een toetje van opgeklopt gestold eiwit met karamel saus. Natuurlijk laat ik je ook zien hoe je de karamelsaus maakt.

Tot slot ga ik proberen voor die ingrediënten die je wellicht niet in de Nederlandse of Vlaamse supermarkt tegenkomt een goed alternatief te bieden of een receptje zodat je het zelf kunt maken. Voor hen die de cursus volgen en hier in de geweldige land wonen, geef ik de Portugese namen van de ingrediënten.

Als bonus zal ik alle gebruikte Portugese woorden in een uitspraak lesje langs laten komen.

Over Soofos
Het platform waar ik de cursus aanbied heet Soofos. Voor alle cursussen die je bij Soofos kunt vinden geldt dat ze volledig online zijn, daarom bestaan ze meestal uit een combinatie van opdrachten, teksten en video’s. Je kunt je gratis bij Soofos aanmelden en dan in het uitgebreide aanbod wat er aan cursussen te vinden is, die cursus kiezen die jij wilt volgen.

Heb je de cursus gevolgd? Wat vond je van de kwaliteit van het aangeboden lesmateriaal, en heb je er echt iets aan gehad? Vertel erover, zodat anderen van jouw ervaringen kunnen leren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.