Dubbelgebrande pinda’s

Pot met dubbel geroosterde nootjes. De kleur is donkerder dan de originele pinda's en de smaak ik totaal anders geworden.

Hebben jullie dat nu ook? Ben je op zoek naar iets lekkers, trek je een kastje open en vind je een open zakje pinda’s. Je neemt een handje en kijkt teleurgesteld naar de rest van de zak. Oud, taai, muf en helemaal niet lekker. Hoera! Tijd voor de truc van mijn vader. Even roosteren in een droge koekenpan tot ze lekker wat donker worden. Uitgieten op een oude krant. Omschudden om het overtollige vet te verwijderen en opnieuw zouten. Wat rest is geduld om ze te laten afkoelen.

Even voor de record:

Ingrediënten:
zakje (oude) pinda’s
zout en eventueel andere kruiden

Bereiden:
In een droge koekenpan op matig vuur rooster je de oude pinda’s tot ze gaan kleuren. Blijf de pan flink omschudden om verbranden te voorkomen.

Schenk de pinda’s uit op een oude krant bedekt met wat keukenpapier en schud goed om het overtollig vet te verwijderen.

Nu kun je de pinda’s opnieuw zouten of bestrooien met een kruidenmengsel van je keuze, bijvoorbeeld cayennepeper, paprikapoeder en zout voor extra pittige nootjes.

Bewaar deze pin op Pinterest.

2 comments

  1. Dit dubbel roosteren levert wel veel schadelijke acrylamide op in je pinda’s.

    • Daar heb je waarschijnlijk gelijk in Linda, ik doe het ook niet dagelijks, toch vind ik het nog beter dan de nootjes weggooien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.