Favoriet in november

Een emaille pannetje met een aardewerken kruikje, teentje knoflook, houten lepel en pepermolen. Zomaar wat attributen uit mijn keuken.

Het is alweer het eind van een maand vol recepten. Wat is dat weer snel gegaan en wat krijg ik veel leuke reacties. Het aantal volgers op zowel Facebook als op Instagram groeit gestaag en ook zijn er steeds meer mensen die de nieuwsbrief op zaterdag willen ontvangen met een samenvatting van de recepten van die week. Echt heel leuk om zo mijn recepten te delen.

Deze maand is er een nieuwe knop in het menu van de blog bijgekomen. Ik merkte zelf dat wanneer ik in de supermarkt even de ingrediëntenlijst van een bepaald recept op mijn telefoon wilde checken dat ik lastig door het recepten-menu kon navigeren. Ik heb nu dus ook een Index-pagina gemaakt waar je super simpel op alfabet kunt zoeken naar het recept dat je nodig hebt.

Schaaltje bitterballen en krokettenWederom blijkt deze maand dat ouderwets lekker eten favoriet is. Met stip op nummer 1 staat de vleeskroket of bitterbal van Oma. Het is misschien even wat werk, maar het resultaat is er dan ook naar. Als je deze hebt geproefd snap je ook waarom vleeskroketjes in het begin van de vorige eeuw best een chique voorgerechtje was.

Schaaltje met 3 gehaktballenOp de tweede plaats eindigde de ouderwets lekkere gehaktballen. De ingrediënten een beetje aangepast naar de moderne tijd, maar nog steeds met de smaak van onze jeugd. Heerlijk bij een gewone AGV-maaltijd (aardappelen, groenten en vlees) maar ook onverslaanbaar op een broodje.

Opnieuw heb ik een gedeelde derde plaats. Deze keer zijn die voor de zelfgemaakte gehaktkruiden en voor de klassieker uit de Nederlands-Indische keuken; de nasi goreng kip en ei.

Dank voor alle reacties deze maand en we gaan op naar december, een maand van feestelijk eten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.