Boerenomelet met schapenkaas

Schotel met rijkgevulde omelet met gefrituurde aardappeltjes.

Volgens de wikipedia is een boerenomelet ‘een gevulde variant van een omelet’ Gevuld is deze omelet zeker. Vandaag koos ik voor een vegetarische variant met een zacht schapenkaasje. Deze kaas smelt niet echt in draden, maar, net als feta bijvoorbeeld, wordt het alleen een zachte romige laag. Door de koekenpan op het laatst nog even onder de grill te schuiven krijg je een mooi bruin korstje op de gesmolten kaas. Een ware traktatie. Natuurlijk kun je de blokjes aardappel eerst meebakken, maar ik heb ervoor gekozen om ze in de hete olie te frituren en ze naast de omelet op de schaal te serveren.

Toch meer zin in een andere omelet? Kijk hier voor meer inspiratie.

Ingrediënten:
3 eieren
1 ui
2 teentjes knoflook
1 schapenkaasje van ongeveer 150 gr
50 gr doperwten
50 gr wortel
2 aardappelen om te frituren
1 el tijm
1 el paprikapoeder
1 el kruidenzout
2 blaadjes laurier

Verder nodig: koekenpan en frituurpan.

Bereiden: (circa 30 minuten)
Snipper de ui en de knoflook fijn. Snij het schapenkaasje in heel kleine blokjes. Schil de wortel en snij hem in blokjes van ongeveer de grootte van de doperwtjes.
Klop de eieren luchtig.

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 x 1 cm. Was de aardappelblokjes en droog ze met een schone theedoek. Verwarm het frituurvet tot 170 °C en frituur de aardappeltjes bruin in ongeveer 10 minuten

Smelt wat boter in de koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook samen met het laurierblad tot de uien gaan kleuren. Roer er ook de tijm en de paprikapoeder door. Als de ui gaar is voeg dan ook de doperwtjes en wortel toe en bak deze gedurende een minuut of 5 mee tot ze beetgaar zijn. Haal de laurier uit de pan en schenk de geklopte eieren er voorzichtig over. Strooi wat kruidenzout over de omelet en verdeel er de kaas over. Laat, onder een deksel, op een heel zacht vuurtje garen tot de bovenzijde van de omelet gaat stollen. Indien je de mogelijkheid hebt kun je de koekenpan nu ook even onder de grill schuiven en de bovenzijde wat extra laten bruinen.

Vouw de omelet dubbel en serveer op een schotel met de gefrituurde aardappelblokjes ernaast.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.