Aardappeltjes uit de oven

Heerlijk geroosterde aardappeltjes in olie met knoflook en rozemarijn.

De mini-piepertjes liggen weer volop in de groentekraam. Het schilletje zo dun dat het er niet af hoeft en wat is er dan lekkerder dan ze langzaam in de oven garen tot ze rondom geroosterd zijn en van binnen zacht en vol smaak. Een prima combinatie met een mooi stuk gebraad of biefstuk en een lekker glas wijn.

Ingrediënten:
500 gr nieuwe aardappeltjes
3 teentjes knoflook
2 tl paprikapoeder
1 el rozemarijn
snufje grof zeezout
flinke scheut olijfolie

Bereiden: (5 minuten + 1 uur in de oven)
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Boen de aardappels goed schoon. Maak ze droog met een schone theedoek.
Hak de knoflook heel fijn. Haal de blaadjes van het takje rozemarijn. Meng de knoflook met de rozemarijn en de paprikapoeder met de olijfolie. Rol hierin de aardappeltjes en schenk alles in een ovenschaal zonder deksel. Strooi een beetje grof zeezout over de aardappeltjes.

Plaats in het midden van de oven en laat in ongeveer een uur bruin bakken. Schud de aardappels elk kwartier even om. Controleer de gaarheid van de aardappels door er een satéprikker in te steken. Zijn ze nog te hard, laat dan nog een paar minuten langer garen.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.