Kippenragout met kerrie en verse groenten

Rijkgevuld broodje met kippenragout met kerrie en veel verse groenten.

Kip & Kerrie is altijd een goed huwelijk. Deze keer heb ik een lekker broodje kippenragout gemaakt met veel kip en veel verse groenten in een milde kerriesaus. Ook nu heb ik de ragout in een warm broodje geserveerd waardoor het een volwaardig lunchgerecht is. Wil je deze ragout als voorgerechtje serveren gebruik dan een kleiner bakje van bladerdeeg.

Ik heb een gare gegrilde kippenborst gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een filet of bout rustig een half uurtje laten koken in water met zout of een lepeltje groentebouillonpoeder. Je hebt dan naast het kippenvlees direct een mooie volle bouillon. Laat de bouillon wel afkoelen voor je hem in het recept gebruikt om klonten te voorkomen.

Ingrediënten:
100 gr gaar kippenvlees
½ ui
2 teentjes knoflook
¼ rode paprika
½ kleine prei
200 ml kippenbouillon
1 tl milde kerriepoeder
scheutje kookroom (of dikke yoghurt)
20 gr boter
20 gr bloem
zout en peper
eventueel wat groentebouillonpoeder (te vervangen door een half bouillonblokje)
2 broodjes
wat vers gesnipperde peterselie of koriander

Bereiden: (circa 25 minuten)
Verwarm de oven voor op 200 °C

Snij de kip in blokjes of nog liever trek de kip wat uit elkaar in stukjes, dat ziet er beter uit op het bord. Snipper de ui en de knoflook heel fijn. Snij de prei in heel dunne ringetjes en de paprika in blokjes.

Smelt in een pannetje met dikke bodem de boter en fruit hierin de ui tot ze glazig begint te worden. Voeg dan de knoflook, paprikablokjes en preiringen toe en bak tot alles zacht en gaar is. Hou het vuur laag zodat de uitjes niet verbranden en donker worden. Voeg dan de bloem toe en roer dit goed door. Laat de bloem garen in een paar minuten en voeg dan de helft van de koude bouillon toe. Goed met een garde roeren om klontjes te voorkomen. Als de dikke ragout gaat koken voeg dan de rest van de bouillon toe.

Voeg de kerriepoeder toe en breng dan op smaak met zout, peper en wat bouillonpoeder. Roer er dan het kippenvlees door en laat het goed doorwarmen. Voeg nog een scheutje kookroom toe om het nog romiger te maken. Wil je het minder vet, dan kun je ook wat dikke yoghurt gebruiken.

Maak ondertussen met natte handen de korst van je broodje wat vochtig en leg ze gedurende 4 minuten in de hete oven. Snij daarna voorzichtig met een scherp broodmes een kapje van het broodje. Verwijder met een vork het meeste brood uit het diepe deel van het broodje. Vul het nu ruim met de ragout en leg het kapje bovenop. Garneer met wat verse peterselie of nog liever wat fijn gesnipperde koriander.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.