Lauwwarme witlofsalade met feta, ei en walnoten

Gesmoorde witlof met ei, feta en walnoten. Mix op het bord door elkaar voor een heerlijke salade.

Op warme dagen wil mijn lieve wederhelft het liefst koud eten, terwijl ik een warme maaltijd ook zo op prijs stel. Dit is de ultieme weg door het midden; niet warm en ook niet koud. De witlof wordt eerst gebakken en gesmoord en dan gecombineerd met de koude ingrediënten. Ik heb een eetlepel honing gebruikt, maar wil je dit recept volledig koolhydraatarm bereiden, voeg dan ipv honing een beetje zoetstof toe.

Ingrediënten:
2 struiken witlof
2 hardgekookte eieren
2 flinke handjes walnoten
100 gr feta
1 el roomboter
scheutje olijfolie
flinke scheut witte wijn
1 el honing
zout, peper en tijm
peterselie

Bereiden: (circa 20 minuten)
Was en snij de witlofstronken overlangs door midden. Smelt de boter samen met de olijfolie in een koekenpan of wok en bak hierin de witlof aan. Draai de stronkjes na een minuut of 4 om en bak ook de andere zijde aan. Blus met de witte wijn. Roer de honing of zoetstof door de saus en voeg ook de tijm, zout en peper toe.

Rooster in een andere, droge koekenpan de walnoten tot ze wat bruiner zijn. Laat ze afkoelen op wat keukenpapier.

Pel de hardgekookte eieren en hak ze grof. Snij de feta in blokjes. Meng de feta met de eieren.

Schik de eieren met de feta in het midden van een bord. Leg aan een zijde de witlof en aan de andere zijde de noten. Proef de saus op smaak en giet een lepel over de witlof. Aan tafel kan de salade desgewenst gemengd worden.

Bewaar deze pin op Pinterest.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.