Alcoholvrije & suikervrije Ginger-Tonic


Nee, ik hou niet van limonade. Het is me allemaal te zoet. Water is na een glas of drie toch gewoon water en ook thee en koffie kan ik niet tot in den treure drinken. Op die lange zonnige zomeravonden loop ik dus het risico dat ik een tikje aangeschoten naar mijn bed ga, want een wijntje gaat er altijd in.

Vorige week zag ik, op Facebook, een van die vermeende gezondheidstips. Een drankje dat, mits je het iedere dag op je nuchtere maag naar binnen werkt, het eeuwige leven beloofd. Dit drankje bestond naast citroensap en gember (zover niets nieuws) ook uit een teentje knoflook! Op de een of andere manier prikkelde het mijn nieuwsgierigheid. Ik kon me namelijk gewoon geen voorstelling maken van de smaak. Niet voor het eeuwig leven, maar voor de smaakbeleving besloot ik het eens te maken.

Het resultaat? Wel, wie zijn maagwand liefheeft, laat dit brouwsel ’s morgens lekker in de koelkast staan. Maar in de namiddag, met wat ijsblokjes in een koud glas tonic…… wat een verrassend volwassen smaak. Bijna alsof er alcohol in die mix zit. Nieuwsgierig? Probeer het gerust en laat je verrassen.

Ingrediënten:
2 citroenen
stukje gemberwortel ter grootte van een mannenduim
1 teentje roze knoflook
1 liter water

Bereiden: (Circa 15 minuten)
Pers de citroenen uit en bewaar de schillen. Schil de gember en snij het in plakjes. Pel de knoflook en snij ook deze in plakjes.

Giet het citroensap in een (kleine) blender samen met de gember en de knoflook en mix tot er een gladde massa ontstaat.

Breng het water aan de kook in een pan, voeg de citroenschillen en het gember/knoflook/citroensapje toe en laat een minuut of 5 zachtjes koken. Laat het vervolgens rustig afkoelen.

Neem de schillen uit de siroop en bewaar dit sapje in een afgesloten fles in de koelkast. Gebruik een scheutje in je tonic voor een verrukkelijk drankje. Laat die zomer maar komen!

Bewaar deze pin op Pinterest.

2 comments

    • Ik ontdekte dat het ook heel lekker is in een glas grapefruit/sinaasappelsap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.