Eiersalade – asperge/tuinkers

Zoals aardbeien horen bij hoogzomer en speculaas bij december, zo horen asperges, eieren en tuinkers voor mij bij het voorjaar. In deze eiersalade heb ik de smaken gecombineerd en het resultaat is verrassend lekker op een broodje of een toastje, maar ook heerlijk op een rijstwafel met zeezout. Hiermee zet je een voedzame en koolhydraatarme lunch zo op tafel.

De salade zoals hij hier staat is vegetarisch, maar je kunt er natuurlijk ook nog kleine blokjes ham of gerookte zalmsnippers aan toevoegen. Allemaal heerlijke ideeën om van te smullen in het eerste warme voorjaarszonnetje.

Ingrediënten:
4 hardgekookte eieren
½ bakje tuinkers
½ pot witte asperges
¼ stengel bleekselderij
1 lenteuitje
3 el mayonaise
1 el crème fraîche
1 tl mosterd
zout & peper

Bereiden: (ongeveer 15 minuten)
Snij de hardgekookte eieren in kleine stukjes. Snipper het lenteuitje en de bleekselderij. Snij de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm.

Meng in een schaaltje de mayonaise met de crème fraîche en de mosterd en schep hier de zojuist gesneden groente en eieren door. Knip de tuinkers boven het schaaltje en schep het door. Maak op smaak af met zout en peper.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.