Persillade

Een kruidenmix uit de Franse keuken maar ook heel populair in Cajun, Creoolse en Frans-Canadese gerechten. Het hoofdbestanddeel is peterselie met knoflook. Vaak ook met sjalot, peper, zout en nootmuskaat of met oregano, basilicum en laurier. Als je de persillade vers maakt moet je die direct gebruiken of invriezen. Maar als je een voedseldroger hebt kun je de ingrediënten eerst drogen. Na het samenstellen van de mix heb je dan een droge variant die maanden goed blijft.

Gebruik de persillade in gerechten waar je een lekkere knoflook smaak aan wilt geven, bijvoorbeeld over gebakken aardappeltjes. In een beetje roomboter geroerd als kruidenboter of maak er een dipsausje van door er eenvoudig door wat olijfolie aan toe te voegen. Mijn gouden tip: kluts een flinke theelepel persillade door het ei dat je gebruikt om je schnitzels mee te paneren.

Ingrediënten:
2 el gedroogde peterselie
2 el gedroogde knoflook
1½ el gedroogde ui
1 tl grof zeezout
½ tl zwarte peper
½ tl nootmuskaat

Bereiden:
De gedroogde peterselie, knoflook en ui moeten niet tot poeder worden vermalen maar kunnen met een goed keukenmes heel fijn worden gehakt (of pulsgewijs even in je hakmachine) Hak ook het zeezout even mee, zodat er geen dikke klonten zout in je mix zitten. Peper en nootmuskaat kunnen gewoon uit de molen komen. Mix alle ingrediënten goed door elkaar en bewaar in een luchtdicht afgesloten pot.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.