Penne met kip, bacon en spinazie

Pan met romige pasta met kip, spinazie, bacon en zongedroogde tomaatjes

Een romige saus die ze in Amerika een ‘Alfredo-sauce’ zouden noemen. De basis van de saus is boter, room en kaas. ‘Comfort Food’ pur sang. Ik heb in dit gerecht kip en spinazie toegevoegd waardoor het toch een echte maaltijd wordt. Wat bacon voor het zoutje en zongedroogde tomaten voor een kleurrijke toets en je zet iets erg lekkers op tafel.

Ingrediënten:
1 dubbele kipfilet (of een stuk gegrilde kip van gisteren)
100 gr gerookte bacon blokjes
170 gr verse spinazie
4 tenen knoflook
3 zongerijpte tomaten in olie
100 gram crème fraîche
40 gram boter
zout & peper
1 el oregano
60 gram geraspte Parmezaanse kaas
150 gram penne
200 gram melk + 300 gram water

Bereiden: (Circa 30 minuten)
Breng de melk met het water aan de kook. Kook hierin de penne gaar volgens de verpakking. Een scheutje olijfolie helpt tegen het overkoken van de melk, maar je moet er wel bij blijven.

Snij de kip in diagonale stukken. Hak de knoflook fijn en snij de tomaatjes in kleine stukjes. Bak de baconblokjes in een hapjespan op matig vuur knapperig. Haal ze uit hun eigen vet en leg dit even apart. Voeg de boter toe aan het bakvet en bak nu de kip rondom bruin. Voeg de knoflook en tomaatjes samen met de bacon toe en laat de knoflook gaar worden.

Was de spinazie en leg de blaadjes met aanhangend water in de pan. Even een passend deksel erop helpt bij het slinken van de blaadjes. Ik hou ervan als de blaadjes heel blijven, maar je kunt ervoor kiezen om ze in stukjes te scheuren of te snijden voor je ze toevoegt.

Laat het vocht dat nu is ontstaan zoveel mogelijk inkoken en voeg vervolgens de crème fraîche of kookroom toe. Roer goed om en voeg eventueel wat melk toe als de saus te dik wordt. Roer de kaas erdoor en maak op smaak af met zout en peper. Pas op met zout, door de bacon en de kaas kan de schotel al zout genoeg zijn.

Meng tot slot de penne en de oregano door de saus en serveer direct.

Wil je liever een slankere versie van dit gerecht? Halveer de hoeveelheid boter en gebruik een light-versie kookroom.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.