Spaghetti van Vader

Bord spaghetti met saus en geraspte Parmezaanse kaas. Er naast een stuk Parmezaanse kaas op een rasp en geraspte kaas in een schaaltje.

Als variatie op de Italiaanse ‘Pasta di Mama’ nu een recept van een uit de Zeeuwse klei getrokken spaghettisaus naar het originele recept van mijn vader. Wanneer je de ingrediëntenlijst bekijkt valt direct op dat er in deze saus een rookworst is verwerkt. Ongetwijfeld een verrassende keuze, maar ik daag je uit! Maak deze saus maar eens en proef hoe verslavend lekker hij is. Ik zie uit naar jullie commentaar.

Ingrediënten voor 4 personen:
350 gr varkensvlees in stukjes (bijvoorbeeld bami/nasi vlees)
1 grote ui
1 paprika
3 teentjes knoflook
1 rookworst
blikje tomatenpuree (1 groot of 2 klein)
1 el Herbes de Provence
1 el oregano
2 blaadjes laurier
½ tot 1 liter bouillon (mag van een blokje)
enkele eetlepels maïzena
Spaghetti en Parmezaanse kaas

Bereiden: (Circa 1½ uur)
Hak de ui grof en de knoflook fijn. Snij de paprika in blokjes en de rookworst in schijfjes.

Neem een pan met dikke bodem en smelt hierin wat boter met een scheutje olijfolie. Braad het vlees aan tot het rondom bruin is.

Voeg de ui, de paprika en de knoflook toe en laat mee sudderen tot de ui glazig is geworden.

Voeg nu de rookworst en de tomatenpuree toe. Schenk een ½ tot 1 liter bouillon over de saus en zorg dat alle ingrediënten onderstaan. Nu ook de laurier Herbes de Provence en oregano er bij.

Mijn vader liet deze pan met saus op een petroliestel in de keuken de gehele middag trekken. Het hele huis rook naar de belofte van die avond. Ik heb geen petroliestel dus stop ik het in de snelkookpan. Na 40 minuten is mijn saus klaar.

Voor het serveren de saus op dikte brengen met behulp van maïzena en opdienen met al dente gekookte spaghetti en geraspte Parmezaanse kaas.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.