Saucijzenbroodje

2 goudgele saucijzenbroodjes gevuld met lekker gekruid gehakt.

Met weemoed kan ik soms terugdenken aan de saucijzenbroodjes van bakkerij ‘van Opdorp’ in Goes. Moeder kocht ze vroeger weleens in het weekend, een echte traktatie. De winkel in Goes bestaat niet meer en hun saucijzenbroodjes bestaan alleen nog in mijn herinnering. Ik heb geen idee of het broodje dat ik tegenwoordig maak nog hetzelfde smaakt als die van toen. Ik hoop het maar. Ik gebruik graag rundergehakt, omdat half om half mij gewoon iets te vet is, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Ingrediënten:
2 velletjes bladerdeeg van ongeveer 10 x 10 cm
100 gr gehakt
½ tl gehaktkruiden
¼ tl sambal
1 ½ tl ketjap manis
1 ei
beetje paneermeel

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kneed het gehakt met de kruiden, de sambal en de ketjap tot een gelijkmatig geheel. Proef of het kruidig genoeg smaakt. Voeg indien je dit lekker vindt nog wat extra nootmuskaat en of zout toe. Kneed de helft van het ei en het paneermeel door het gehakt. Maak 2 rolletjes van 9 cm lengte.

Leg de plakjes bladerdeeg op je werkblad bestrijk de randen met de rest van het ei. Leg in ieder plakje een rol gehakt en vouw het plakje dicht. Druk de lange zijde goed aan met bijvoorbeeld een vork zodat je ook een fraai patroontje krijgt na het bakken.

Bestrijk de bovenzijde van je saucijzenbroodjes ook in met de rest van het ei en bak in ongeveer 20 – 25 minuten gaar.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.