Pastasalade met witlof en gerookte zalm

Schaal met een heerlijke maaltijdsalade van pasta, witlof, gerookte zalm en ei.

Witlof is een groente die hier in Portugal niet algemeen is. Slechts zo nu en dan vind ik een pakje in de koeling van de supermarkt met daarin 3 of 4 stronkjes. Aangezien wij er allebei dol op zijn kan ik er zelden aan voorbij gaan. Deze keer het recept van een maaltijdsalade. Lekker voor de lunch.

Ingrediënten:
Salade:
100 gr ongekookte pasta bijvoorbeeld fusilli
2 stronkjes witlof
100 gr gerookte zalm
1 hardgekookt ei
1 kleine tomaat
handje pijnboompitten
1 el kappertjes

Dressing:
½ geperste sinaasappel
1 el mayonaise
1 el witte wijnazijn
2 el olijfolie
½ el dille

Bereiden: (ongeveer 20 minuten)
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar en stort ze direct na het koken in koud water om af te koelen.
Snij de witlof in dunne reepjes. Als je niet van het bittere hart houdt, snij het er dan uit. Snij ook de zalm en de tomaat in reepjes of blokjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze wat gebruind zijn.
Meng de witlof, de tomaat, de zalm, de kappertjes door elkaar. Bestrooi met de pijnboompitjes en leg er de partjes of plakjes hardgekookt ei op.

Meng voor de dressing alle ingrediënten bij elkaar en mix ze goed met een kleine garde of vork tot en glad mengsel. Je kunt de dressing nu over de salade schenken maar als je de salade mee wilt nemen naar je werk, kun je de dressing beter apart in een beker meenemen. Vlak voor de lunch even goed de beker schudden en over de salade gieten, zo blijft de salade lekker knapperig en vers.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.