Favoriet in december

Een emaille pannetje met een aardewerken kruikje, teentje knoflook, houten lepel en pepermolen. Zomaar wat attributen uit mijn keuken.

De K van Koken heeft in 2017 een vliegende start gemaakt. Ik plaatste mijn eerste receptje op 24 augustus dus zitten nu 4 maanden op met 90 recepten en artikeltjes, ruim 13.000 bezoeken, 100 volgers op Facebook, 60 nieuwsbrieven per week en ook nog eens 60 volgers op Instagram en nu ook alle recepten op Pinterest. En wat vind ik het leuk, wat leer ik veel over fotograferen, bloggen, social media en natuurlijk koken. Op naar een gezond, inspirerend en smakelijk 2018.

Diverse Portugese kruidenpotjes op een rij.Kijkend naar de favorieten van afgelopen maand dan is de uitkomst op zijn zachtst gezegd verrassend. Met absolute stip uit het niets, direct stevig op nummer één is de ‘Koophulp – kruiden en specerijen. Deze alfabetische lijst met specerijen in het Nederlands – Portugees en andersom is ruim twee keer zo vaak bezocht als de nummer twee. Daarmee is het ook direct de meest bezochte pagina van de gehele bestaansperiode van het blog. I get the message! Ik zal er vaker dit soort koophulp artikelen opzetten.

SaucijzenbroodjeDe nummer twee en drie zijn ‘oud-hollandse’ lekkernijen. Het ‘Saucijzenbroodje’ en de ‘Boterkoek zoals vroeger’ staan vlak bij elkaar als het om populariteit gaat. Gezond eten was er kennelijk niet bij deze december. Dat gaan we deze maand veranderen, dat wil zeggen als je goede voornemens hebt. Boterkoek zoals vroegerOm iedereen die er een pondje af wil halen te helpen ga ik een aantal koolhydraatarme recepten posten komende weken. Laat me weten of jullie dat een goed idee vinden. Voorlopig hef ik op deze eerste januari nog het glas en wens jullie alle goeds voor het komend jaar.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.