Favoriet in januari

Een emaille pannetje met een aardewerken kruikje, teentje knoflook, houten lepel en pepermolen. Zomaar wat attributen uit mijn keuken.

We hebben er de kop weer afgebeten, dat nieuwe jaar. De goede voornemens raken al een tikkeltje sleets en van de beloofde extatische toestanden, die het nieuwe jaar ons zou gaan brengen, is tot nu toe niet bijzonder veel terecht gekomen. Lichtpuntjes zijn er gelukkig ook. Het is weer langer licht en dat kun je rond deze tijd echt merken. De temperatuur gaat ook weer wat omhoog, de zon schijnt en in het algemeen hebben we weer meer energie. Kortom welkom in 2018! We gaan ervoor….

Tijdens de afgelopen maand heb ik weer hard gewerkt aan de blog. Zo zijn nu alle recepten ook in Pinterest te vinden en heb ik de Facebookpagina een facelift gegeven. Nieuwe foto, de mogelijkheid om een recensie achter te laten en vooral ook de mogelijkheid om je via je Messenger account aan te melden voor de nieuwsbrief. Nieuwe ontwikkelingen en helemaal van deze tijd.

Gaan we naar de favoriete recepten van januari dan valt op dat het vooral gerechten van ‘thuis’ zijn. Op de eerste plek staat de filet Americain. Er was beslist een groot publiek dat zat te wachten op dit smeuïge smeerseltje voor brood of toastje. Ik heb een aantal maal gehoord dat men dit toch verrassend eenvoudig vond mede dankzij de kruidenmix die ik op een aparte pagina heb gezet.

Volkorenbrood met de S van Simpel kreeg een verdiende tweede plek op de lijst. Broodbakken is leuk en een simpel recept wil iedereen wel proberen. Mensen die ver van Holland hun stekkie hebben gevonden zijn in het bijzonder blij met zo’n recept. Dit recept was speciaal voor mijn nichtje die inmiddels aan de andere kant van de wereld is aangekomen.

De derde plaats is wederom een gedeelde plek. Dat het Vlaamse Stoofvlees, het botermalse hoogstandje van onze zuiderburen met eigengemaakte friet zo hoog wordt gewaardeerd is denk ik niet echt een verrassing maar ook de nieuwkomer in menig keuken, de Bloemkoolrijst was machtig populair.

Tot slot wil in nog even zeggen hoe fijn ik het vind dat ik van zoveel van jullie commentaar, complimenten, op- en aanmerkingen krijg. Ik heb de wijsheid niet in pacht en leer zoveel van het maken van dit blog, zowel op het gebied van communicatie als in mijn keuken! Dank voor alle feedback!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.