Omelet Kip & Groenten

Een schotel met een goed gevulde omelet met kip en groenten.

Een typisch gerechtje om de ijskast eens lekker leeg te maken. Door je fantasie te gebruiken en te kijken wat je nog hebt liggen, maak je de lekkerste combinaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een prei, bosuitjes of witlof. Bereid zoals in dit recept is het koolhydraatarm. Wil je een keer zondigen of zit je niet zo met de koolhydraten dan kun je kunt er een beetje ketchup bij serveren. Die combinatie maakt het nog lekkerder!

Toch meer zin in een andere omelet? Kijk hier voor meer inspiratie.

Ingrediënten:
4 eieren
100 gr gare kip
½ ui
2 teentjes knoflook
¼ paprika
restje rauwe bloemkool
1 wortel
handje champignons
lepeltje groentebouillonpoeder of zout & peper
olie en boter om in te bakken

Bereiden: (circa 25 minuten)
Bereid de groente voor: snipper de ui en de knoflook, snij de paprika in blokjes, verdeel de bloemkool in roosjes, schil en rasp de wortel en snij de champignons in dunne plakjes.
Snij de kip in stukjes.

Verwarm wat olie in een wok of hapjespan en bak de ui en knoflook tot de ui glazig wordt. Voeg nu ook de overige groenten toe en bak ze gaar. Af en toe roeren om aanbakken te voorkomen. Voeg op het laatst ook de kip en de groentebouillonpoeder toe en wok dit samen nog een minuutje.

Kluts met een garde de 4 eieren los in een kom. Voeg hierbij het groente-kip mengsel.

Smelt de boter in een koekenpan en giet hierin de inhoud van de kom. Plaats de koekenpan op een heel zacht vuurtje en plaats een deksel op de koekenpan. Laat de omelet langzaam stollen, dit duurt echt enige tijd. Als de bovenzijde van de omelet net droog is kun je hem keren door hem voorzichtig op het deksel te laten glijden en dan omgekeerd terug in de pan. Bak nog een minuut en serveer de omelet direct.

Lekker met bloemkoolrijst of – helemaal niet koolhydraat-bewust – met eigengemaakte frites.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.