Kruidenboter met paprika

Schaaltje kruidenboter met erop een schijfje paprika. Ernaast wat stokbrood besmeerd met deze boter.

Jaren geleden was er in de Rotterdamse Zwaanshals een pizzeria waar we graag geziene gasten waren. Bijna wekelijks bestelden we daar een ‘quatro formagio‘ en een ‘calzone‘. Steevast werden de klanten ontvangen met een mandje brood en een smeerseltje. Dit smeerseltje leek weliswaar op kruidenboter, maar de smaak had iets extra’s en de kleur was roodachtig. Na enig aandringen kreeg ik van de eigenaar zijn ‘geheime’ recept; paprika! Ik deel het recept vandaag met jullie, en oordeel zelf…..

Ingrediënten:
100 gr roomboter
¼ rode paprika of een geroosterde paprika uit een pot
1 teentje knoflook
2 el gehakte verse peterselie
½ tl paprikapoeder
½ tl uienpoeder
Zout, peper

Bereiden: (circa 5 minuten)
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Snij de paprika in blokjes, pel de knoflook en snij hem fijn, was en hak de peterselie.

Doe deze ingrediënten in de hakmolen van je staafmixer en meng het op vol vermogen enig tijd tot de boter zacht is en de kleur van de paprika geheel is gemengd. Breng op smaak met zout, peper, paprika- en uienpoeder. Schep de boter in een schaaltje en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.