Basilicum Pesto

Potje pesto temidden van de gebruikte ingrediënten.

Ja, ik weet het. Elk zichzelf respecterend kookblog heeft dit recept gepost. Allemaal met dezelfde ingrediënten in min of meer dezelfde hoeveelheden en nagenoeg allemaal met dezelfde bereidingswijze. Waarom dan toch ook op de K van Koken? Nou gewoon omdat ik het dan zelf gemakkelijk kan vinden in de index. Uiteindelijk is de K van Koken mijn persoonlijke kookboek online waar ik jullie allemaal gezellig toegang toe geef. Dus vandaag mijn pesto recept uit het oude kookschriftje even online gezet.

Ingrediënten:
35 gr basilicumblaadjes (is ongeveer een plantje bij de super)
25 gr pijnboompitten of walnoten
65 gr Parmezaanse kaas of oude brokkelkaas
10 gr knoflook
olijfolie (ongeveer 35 gr)
Snufje grof zeezout

Bereiden: (circa 15 minuten)
Was de blaadjes en schud ze goed droog in bijvoorbeeld een schone theedoek. Pel en snipper de knoflook. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Dit roosteren is optioneel, maar ik vind het een stuk lekkerder als ze geroosterd zijn. Rasp de kaas grof.

Stop alles in de hakmolen van je staafmixer en maal het snel fijn. Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe tot de massa net goed gaat draaien in de machine. Het mag niet te dun worden maar als het goed ronddraait en mengt is het de juiste dikte. Breng op smaak met wat zout.

Je kunt deze pesto een paar weken bewaren in je koelkast. Doe het in een schoon potje en giet wat olijfolie over de bovenkant om het luchtdicht af te sluiten.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.