Zalm met pestokorstje

Even in de oven gluren... Heerlijke zalmmoot met een korst van pesto, pijnboompitten, paneermeel en Parmezaanse kaas.

Een eenvoudig receptje om je zalm, of andere visfilet, eens te versieren met een knapperig korstje met eigengemaakte pesto. Ik gebruik graag paneermeel van oud brood. Hiervoor bewaar ik in een papieren zak de restjes brood die we elke dag wel over hebben; een half bolletje van het middageten, een paar sneetjes van het stokbrood van de kaastafel en soms ook een paar boterhammen, als ik net een vers brood uit de oven heb gehaald. Dit oude brood het de perfecte paneermeel. Het droogt in de zak (let er wel op dat het niet gaat schimmelen), nog even een half uurtje roosteren in de oven bij 60 °C en dan fijnmalen in de keukenmachine of blender. Niet te fijn, niet te grof, eigenlijk net als het Japanse paneermeel Panko.

Ingrediënten:
2 moten zalm
1 el groene pesto
3 el eigengemaakt grof paneermeel of Panko
Beetje citroensap
2 el olijfolie
zout en peper
wat pijnboompitten en grof geraspte Parmezaanse kaas om te garneren

Bereiden: (25 minuten waarvan 20 minuten in de oven)
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Roer de pesto met het citroensap, de olijfolie en het paneermeel tot een gelijkmatige massa. Neem een ingevette ovenschaal en leg hierin de moten zalm met de gladde kant (waar het vel heeft gezeten) naar onderen. Lepel op elke moot een laagje van het paneermeelmengsel. Druk wat pijnboompitten in de pestokorst en bestrooi met wat grof geraspte Parmezaanse kaas.

Plaats gedurende 20 minuten in het midden van de oven. Draai, als de kaas niet echt bruint, de laatste 4 minuten de grill erbij aan.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.