Chocoladepasta

Boterham met heerlijk romige pure chocoladepasta.

Ik denk dat iedereen wel weet dat chocolade een mens gelukkiger maakt en dat geldt volgens mij ook van de geur van vers gebakken brood. Is dan een nog warm knapperig korstje van het brood besmeerd met extra pure chocoladepasta het toppunt van geluk? Nou bijna wel dus! Echte pure chocoladepasta is hier in Portugal niet te koop, wel de hazelnootpasta, maar die vind ik niet zo lekker. Er zat dus niets anders op dan mijn eigen chocopasta te maken, extra puur natuurlijk, vol chocolade, zacht, romig en niet te zoet.

Ingrediënten:
100 gr zeer donkere chocolade (74% cacao)
50 ml slagroom
50 gr glucosesiroop*
30 gr zuivere kokosolie
1 tl cacaopoeder
25 boter

*Glucosesiroop maak ik zelf van 2 delen water en 1 deel kristalsuiker (bijvoorbeeld 100 ml water en 50 gr suiker). Kook het water, los de suiker op en laat een minuut of 5 heel zachtjes doorkoken. PAS OP – dit spul is loeiheet. Eerst laten afkoelen voor je het in een flesje giet. Overigens kun je met een drupje deze siroop ook uitgeputte bijen weer op de been krijgen, of is dat op de vleugels?

Bereiden: (20 minuten)
Roer de cacaopoeder net zo lang door de slagroom tot ze is opgelost. Breng dit mengsel aan de kook. Je zult zien dat de kleur verandert van heel lichtbruin naar een mooie volle chocoladekleur. Als het mengsel kookt is de cacao gaar en kun je die verder gebruiken. Voeg de glucosesiroop toe en roer dit goed dooreen. Breng het weer aan de kook en draai het vuur uit. Voeg dan de kokosolie toe, roer dit door tot de olie is gesmolten. Breek de chocolade in stukjes en voeg die toe. Blijf roeren tot alle chocolade is gesmolten. Roer er tot slot de boter door. Roer tot alles een mooie homogene pasta is.

Je kunt deze pasta nu in een schone pot van zo’n 300 ml schenken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en je hebt je eigen pot instant geluk voor op een broodje!

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.