Groene asperges met knoflook en gefrituurde aardappeltjes

Groene asperges met gefrituurde aardappeltjes, lekker pittig door de knoflook.

Het ‘witte goud’ is hier groen. Blanke asperges zijn hier in Portugal werkelijk heel schaars, de verse dan. Je vindt ze wel tot gort gekookt in die hoge glazen potten, maar dat is natuurlijk een zeer slap aftreksel van die heerlijke witte slierasperges uit Nederland. Maar niet getreurd, er zijn over het algemeen wel mooie groene asperges te koop. Deze wat pittiger en krachtiger van smaak en daarom zo lekker te combineren met knoflook en gefrituurde aardappeltjes.

Ingrediënten:
1 bosje groene asperges (300 gr)
3 tenen knoflook
300 gr aardappelen
peper, zout
olijfolie om in te bakken
frituurolie

Bereiden: (circa 30 minuten)
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Was de blokjes in ruim koud water en droog ze goed met een schone doek. Snij het ‘kontje’ van de asperges en snij ze vervolgens in stukjes. Groene asperges hoeven niet geschild te worden. Pel de knoflook en hak ze fijn.

Verwarm de frituurolie tot 170 °C.
Verwarm de olijfolie in de wok en bak hierin de asperges en de knoflook. Draai het vuur laag en onder af en toe roeren bak je de asperges gaar in ongeveer 10 minuten.
Frituur de blokjes aardappel gedurende een minuut of 10 tot ze mooi bruin zijn. Laat de aardappelblokjes uitlekken en voeg ze bij de asperges. Roer nog even goed door en serveer direct.

Ook lekker met uitgebakken spekjes erdoor.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.