Pasta champignons roomsaus

Lekkere lintpasta met pesto en erover een rijkgevulde champignon-roomsaus.

Een rechttoe rechtaan pasta gerechtje, maar daarom niet minder lekker. Ik ben dol op champignons en al helemaal als ze worden gebakken in het vet van de bacon. Vandaag gebruik ik een beetje basilicum pesto om door de pasta te roeren, zo hoeft er geen geraspte kaas over en de pijnboompitten combineren prima met de champignons.

Ingrediënten:
Pasta naar keuze
300 gr (kastanje)champignons
2 teentjes knoflook
175 gr bacon in blokjes
1 el pesto
1 el roomkaas
scheutje kookroom
zout, peper en oregano

Bereiden: (circa 30 minuten)
Kook de pasta beetgaar.
Bak de spekjes in een droge koekenpan langzaam uit op een zacht vuurtje tot ze een beetje knapperig worden.
Snipper ondertussen de knoflook fijn, snij de champignons in plakjes. Neem de spekjes uit de pan en bak in het vrijgekomen vet de knoflook en de champignons. Blijf flink schudden want de champignons zullen het vet onmiddellijk opzuigen. Zet het vuur laag en wacht tot de champignons gaar zijn en hun vocht weer los gaan laten. Voeg dan de kookroom en de roomkaas toe. Warm nog even goed door en breng zo nodig op smaak met wat zout, peper en oregano. Roer de pesto door de pasta en serveer onmiddellijk.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.