Geglazuurde koekjes

Een bakblik vol vrolijk gekleurde koekjes, leuk om uit te delen of voor een feestje!

Wat is er leuker dan een schaal vol vrolijk gekleurde koekjes. Lekker om uit te delen of cadeau te doen. Verjaardag, laatste schooldag of gewoon als een bedankje, maar wat dacht je van een babyshower of kraamvisite? De koekjes vragen er als het ware op om gegeten te worden. Dit recept is voor ongeveer 30 kleine koekjes, wil je er meer of minder, pas dan dit recept gewoon een beetje aan.

Ingrediënten:
125 gr roomboter op kamertemperatuur
125 gr kristalsuiker
drupje vanille-essence
1 ei
200 gr bloem
40 gr maïzena
1 tl bakpoeder
½ tl zout
1 ml water
Glazuur:
200 gr icing Sugar (heel fijne poedersuiker)
½ eiwit
2 druppels citroensap
kleurstof en decoratie naar keuze

Bereiden: (Koekjes: 25 minuten + 30 minuten afkoelen. Glazuren: 15 minuten + opstijftijd)
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Klop het ei goed los in een schaaltje. Zeef de bloem samen met de maïzena, het bakpoeder en het zout in een kom. Klop nu in de keukenmachine met de ballongarde de boter samen met de suiker tot een luchtig licht gekleurde massa. (Je kunt dit natuurlijk ook met een handmixer doen) De suiker moet helemaal zijn opgelost in de boter en een romig geheel vormen. Nu kun je het losgeklopte ei en de vanille-essence toevoegen.

Voeg nu beetje bij beetje het bloemmengsel toe. Als het deeg nu iets te stevig is, kun je er een heel klein beetje water aan toevoegen.

Rol de bal deeg uit tot een lap van iets minder dan een halve centimeter dik en steek hier met een deegvormpje koekjes uit. Leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak ze in het midden van de oven gaar in ongeveer 10 minuten. Laat de koekjes goed afkoelen voor je met decoreren begint.

Glazuur:
Klop het halve eiwit op, maar niet stijf. Voeg dan beetje bij beetje de icing sugar toe tot je een gladde nog net spuitbare massa krijgt. Je kunt het glazuur een beetje extra frisheid meegeven met een paar druppels citroensap.

Lepel de kleverige substantie in 2 bakjes en voeg dan aan elk bakje een druppel voedingskleurstof toe in verschillende kleuren. Schenk het glazuur in een afsluitbaar diepvrieszakje. Wrijf de glazuur naar één van de punten van het zakje. Knip een HEEL klein puntje af en gebruik het zakje om het glazuur op de koekjes te spuiten. Decoreer eventueel nog met kleur-hagelslag of pareltjes. Laat het glazuur goed opstijven.

Bewaar deze pin op Pinterest.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.