Gefrituurde aardappelschijfjes

Gefrituurde aardappelschijfjes van gekookte aardappel.

Gebakken aardappeltjes die echt lekker knapperig zijn en zacht van binnen. Heerlijk vind ik dat. Onlangs at ik in een van mijn favoriete restaurantjes, Solmar Canas, een versie van gebakken aardappels zoals ik ze nog nooit had gegeten. Het bleek te gaan om gekookte aardappels van de dag ervoor die in plakjes waren gefrituurd. Dat moest ik thuis ook eens proberen en jawel hoor. HEERLIJK! Super zacht van binnen en knapperig aan de buitenkant. Dit is een blijvertje.

Ingrediënten:
Aardappelen

Bereiden: (20 minuten koken + 1 dag rusten + 15 minuten frituren)
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Laat de aardappelen afkoelen en leg ze tot de volgende dag weg in de koelkast zodat ze goed koud zijn.

Snij de volgende dag de aardappels in schijfjes, maar in staafjes zoals gewone friet kan natuurlijk ook. Verwarm de frituurolie tot 180 °C. Laat de aardappelschijfjes of frietjes in de hete olie zakken. Doordat de aardappelen heel koud zijn zal de olie snel afkoelen. Haal het mandje daarom na een kleine minuut weer even uit de olie en laat de olie weer goed op temperatuur komen. Bak nu de aardappeltjes af tot ze mooi goudbruin zijn met knapperige randjes. Doordat de aardappels in de hete olie dichtschroeien zijn ze van binnen duidelijk minder vet dan diegene die in de boter zijn gebakken.

Lekker met eigengemaakt kruidenmix voor patat-friet.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.