Kip-Kerriesalade

Kip-kerriesalade, lekker op een toastje of op een stukjes stokbrood.

Wij hebben nogal eens een gegrilde kip, maar kleine eters als we zijn blijft daar altijd wel een stukje van over. Ik heb dus een hele map receptjes voor een restje kip. Dit is er weer zo een. Lekker op een stukje stokbrood bij de borrel, maar ook voor de lunch, een picknick of een feestje. Super simpel en snel klaar. Suggestie van de chef: serveer de salade ook eens op een plakje komkommer, daar doe je de koolhydraatbewuste gasten een groot plezier mee.

Ingrediënten:
restje kippenborst
½ teentje knoflook
1 klein sjalotje
2 lepels mayonaise
2 lepels crème fraîche of Griekse yoghurt
1 tl groentebouillonpoeder
1 tl kerriepoeder

Bereiden: (circa 5 minuten)
Pluk de kippenborst in dunne stukjes. Rasp het teentje knoflook en hak het sjalotje heel fijn. Meng alle ingrediënten behalve de kip tot een mooie romige saus. Breng op smaak. Roer dan de kip erdoor en laat de smaken een uurtje ontwikkelen alvorens het te serveren.

Variaties:
– hak er ook eens een klein beetje verse koriander door
– ook lekker met kleine stukjes ananas

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.