Koffiekoekjes met pecannoten

Een heerlijk bros koekje voor bij de koffie. Snel gemaakt en overheerlijk.

Ik maakte deze koekjes eerst als bodem voor de NY style cheesecake vanille en karamel. Terwijl de taarten in de oven stonden bakte ik een restje overgebleven deeg van de bodem even mee. OOH, maar dat was lekker! Bros als een Bastognekoek en met een milde notensmaak van de pecannoten. Een voortreffelijk koekje voor bij de koffie dus, vandaar hier het recept apart van de taart.

Ingrediënten: (circa 30 koekjes)
250 gr bloem
125 gr bruine basterdsuiker
175 gr ijskoude boter
75 gr pecannoten
Snufje zout

Bereiden: (Ongeveer 45 min + half uur rusten)
Ik gebruik mijn keukenmachine met het S-vormige mes. Hierdoor heb je heel snel een goed deeg. Het kan ook met de hand natuurlijk, maar dan duurt het langer en wordt de boter warmer.

Doe de pecannoten in de keukenmachine en maal ze tot een soort meel. Voeg dan de bloem, de suiker en het zout toe. Mix dit alles goed. Snij de ijskoude boter in kleinere blokjes. Leg de blokjes op het bloemmengsel en maal dit in de keukenmachine tot er een samenhangend deeg ontstaat.

Vorm van het deeg een lange staaf met gladde kanten, een beetje zoals een vierkante lat. Pak deze lat in een stuk huishoudfolie en leg dit in de koelkast zodat de boter weer hard kan worden. Je kunt hier straks makkelijk vierkante koekjes van snijden.

Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C. Bedek je bakblik(ken) met bakpapier of vet ze in.

Snij van de lat plakjes van ongeveer ½ cm dikte. Leg deze vierkante platte koekjes op je bakblik en bak deze vervolgens in ongeveer 30 minuten mooi bruin en gaar. Neem de koekjes voorzichtig van de bakplaat, ze zijn nog erg slap en bros en laat ze afkoelen op een rooster.

Probeer er in ieder geval een paar te bewaren in een luchtdichte doos of trommel.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.