Ranch dressing

Lekkere fris-zure dressing of dip met veel kruiden.

Alleen mensen die regelmatig in Amerika zijn geweest zullen meteen weten waar ik het over heb. Aan de andere kant van de oceaan is deze dressing razend populair, en niet ten onrechte. Natuurlijk heerlijk over de salade, maar ook in de taco, bij kipkluifjes en als dipsaus voor zowel komkommer, wortel of broccoliroosjes als voor chips. Daarnaast is deze dressing ook nog eens koolhydraatarm en toch vol van smaak. Ik zou zeggen maak een voorraadje, het blijft in de koelkast zeker een week goed.

Ingrediënten:
60 gr mayonaise
60 gr zure room, kwark of Griekse yoghurt
60 ml karnemelk
1 tl dille
1 tl (gedroogde) peterselie
1 tl fijngehakte bieslook
snufje uienpoeder
½ tl knoflookpoeder
½ tl selderijzout
¼ tl witte peper
1 el citroensap of azijn (naar smaak)

Bereiden: (circa 5 minuten)
Roer met een garde eerst de mayonaise met de zure room en de karnemelk tot een mooie gladde saus. Voeg dan de overige ingrediënten toe en roer tot alles mooi is gecombineerd. Bewaar de saus in een afgesloten pot of bak in de koelkast tot gebruik. Deze saus blijft zeker een week goed.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.