Gevulde schnitzels

Met spinazie gevulde schnitzels met een hard gekookt eitje.

Zo nu en dan gaan we even op de koolhydraatarme stand. Gewoon om de kilootjes in de hand te houden. Ik probeer telkens iets op tafel te zetten waarbij je de aardappeltjes of het brood niet zo mist. Deze keer heb ik een varkensschnitzel of bifana, zoals ze hier in Portugal heten, gevuld met ham en spinazie. Je krijgt dan een soort mini rollade. Ik gebruikte verse spinazie, maar het kan natuurlijk ook met diepgevroren spinazie. Laat die dan wel eerst even wat ontdooien. Voor de koolhydraatpuriteinen. De alcohol uit de witte wijn die ik gebruik zal volledig verdampen. Hiermee ben je dus ook je koolhydraten kwijt en behoud je alleen de smaak. Durf je het toch niet aan, vervang de wijn dan door gewoon water met een drupje citroensap.

Ingrediënten:
2 grote varkensschnitzels of bifana
1 klein ei
150 gr gekookte spinazie (of diepvries)
2 plakken gegrilde ham
zout en peper
klontje boter en wat olijfolie
½ dl witte wijn
2 hardgekookte eieren
Stukje touw

Bereiden: (circa 30 minuten)
Was en kook de spinazie met het aanhangend vocht snel gaar. Laat de spinazie in een zeef zoveel mogelijk uitlekken. Ik leg er een schoteltje op met daarop een gewicht van een kilo.

Spreid de schnitzels uit op je werkbank en klop ze eventueel nog wat platter en groter. Bestrooi met zout en peper. Leg hierop de plak gegrilde ham. Leg nu op elke schnitzel een bergje spinazie en rol de schnitzel op. Bind hem goed dicht met het touwtje.

Smelt in de wok of hoge koekenpan de boter met de olie tot het bruisen stopt en bak de schnitzels rondom bruin. Blus de boter af door de wijn langs de rand van de pan te gieten. Zet een deksel op de pan en laat het vlees op een zacht vuurtje nog een kwartiertje garen.

Haal voor het serveren het touwtje weer van de rollade en snij deze in plakken. Giet er de jus over en serveer met een hardgekookt eitje.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.