Omelet prei en spekjes

Goed gevulde omelet met prei, spekjes met een kern van gesmolten kaas.

Gestoofde prei vind ik zo heerlijk. Manlief is er minder van te spreken, maar verstopt in deze omelet zat hij er toch lekker van te smullen. Nou maak je natuurlijk bakstenen lekker met uitgebakken spekjes, gesmolten kaas en een teentje look, maar toch!

Toch meer zin in een andere omelet? Kijk hier voor meer inspiratie.

Ingrediënten:
4 eieren
2 prei
150 gr spekblokjes
2 teentjes knoflook
scheutje slagroom
beetje roomboter
1 tl mosterd
1 tl groentebouillonpoeder
scheutje witte wijn
scheutje water
150 gr geraspte kaas

Bereiden: (circa 30 minuten)
Snij de prei in ringen en was ze goed. Snij de knoflook in stukjes
Bak in een flinke koekenpan de spekjes uit op een laag vuurtje. Voeg als er voldoende vet uit de spekjes is gekomen ook de knoflook toe en fruit dit even mee.

Smelt en een pan een beetje roomboter en bak hierin de prei op een zacht vuurtje tot ze zacht is geworden. Voeg een scheutje wijn en water toe en ook de groentebouillonpoeder en mosterd. Laat het even goed doorkoken en voeg het dan bij de spekjes in de koekenpan. Roer goed door en laat het meeste vocht verdampen.

Kluts ondertussen de 4 eieren en voeg deze dan bij het groentemengsel in de koekenpan. Roer even goed door en schud de pan zodat de omelet goed verdeeld is. Zet een deksel op de pan en laat de omelet op een laag vuur rustig garen. Als de bovenzijde begint te drogen keer dan de omelet met behulp van het deksel. Strooi de geraspte kaas bovenop, sluit de pan weer met het deksel en laat de kaas smelten. Vouw de omelet dubbel en serveer.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.