Kip met avocado en courgette-spaghetti

Bord met kleurige groenten en kip - koolhydraatarme spaghetti.

Na uitbundige feestdagen mag er wel weer een kilootje af, althans voor velen van ons. Vandaar deze koolhydraatarme ‘spaghetti’-maaltijd. Natuurlijk mag je sliertjes courgette geen spaghetti noemen. Dat is het ook niet, maar het geeft mij wel een beetje hetzelfde mondgevoel, zoals de rijst van bloemkool in een gerecht de echte rijst best eens kan vervangen. Misschien komt dat wel omdat je ook met je ogen eet, wie zal het zeggen.

Naast kip zit er ook een lekkere rijpe avocado in, een bron van gezonde eiwitten. Een handje doperwtjes met worteltjes maakt het gerechtje af. Hier in Portugal verkopen ze ook Jardineira in de diepvries, een combinatie van doperwten, stukjes wortel, meiknol en sperzieboon. Kleurig en heel smakelijk in zo’n prutje.

Ingrediënten:
1 kleine courgette
250 gr kipfilet
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
½ blik tomatenstukjes in saus
1 rijpe avocado
100 gr diepvries doperwtjes met worteltjes of ‘jardineira’
blaadje laurier
handje tijm
beetje paprikapoeder
zout en peper
2 el olijfolie

Bereiden: (circa 30 minuten)
Snij de kipfilet in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Giet de olie in een wok of hapjespan en doe er direct de ui, de knoflook en de laurier bij. Zet op hoog vuur en laat de ui garen tot hij glazig is, maar nog niet bruin. Voeg dan de kipfilet blokjes toe en laat dit vervolgens op een zacht pitje in ongeveer 5 minuten garen.

Snij de avocado in de lengteas door tot op de pit. Draai de bovenste helft er af. Prik een scherp mes in de pit en draai hem uit de andere helft. Lepel het vruchtvlees uit de schil en hak het in kleine stukjes.

Was de courgette en gebruik een mandoline of spiraalsnijder om er sliertjes van te maken. Je kunt ook met een kaasschaaf plakjes snijden die je vervolgens met je mes in reepjes snijdt.

Voeg, als de kipblokjes gaar zijn de tomatenstukjes met wat tomatensaus uit het blik bij. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Laat dit prutje nog eens een minuut of 10 lekker sudderen tot de ui bijna verdwenen is. Voeg na 5 minuten de diepgevroren groenten toe en aan het eind van de bereidingstijd de avocadoblokjes en de courgettesliertjes. Warm alles nog even goed door.

Serveer op een bord en rasp een heel klein beetje Parmezaanse kaas erover voor de finishing touch.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.