Gebonden aspergesoep (koolhydraatarm)

Lekker gebonden soep van groene en witte asperges.

Meestal worden soepen gebonden met aardappel of met een roux, een mengsel van boter en bloem. Dit is voor mensen die een koolhydraatbeperkt dieet volgen geen goed plan. Deze delicate aspergesoep van verse groene asperges en witte asperges uit een pot wordt gebonden met room en een eigeel. Hierdoor kan hij prima in een KHA dieet worden gegeten en heeft hij toch die verfijnde smaak van een gebonden soepje.

Ingrediënten:
250 gr groene asperges
grote pot witte asperges (netto circa 200 gr)
½ ui
2 teentje knoflook
¾ liter kippen- of groentebouillon
½ dl room
1 eidooier

Bereiden: (ongeveer 45 minuten)
Was de groene asperges en snij ze in stukjes. Hou de kopjes apart. Snipper het uitje en de knoflook en kook deze groenten in de bouillon gedurende een half uurtje.
Laat de witte asperges uit de pot uitlekken en hou ook hier de kopjes apart. Snij de stelen in stukjes. Voeg na ongeveer 25 minuten deze witte stelen toe en kook nog 5 minuten mee.

Gebruik de staafmixer om een gladde soep te maken van de groente ingrediënten. Voeg aan de crème de kopjes van de groene asperges toe en laat deze in ongeveer 10 minuten gaar koken. Voeg dan ook de witte kopjes toe.

Klop de eidooier los in de room. Haal de pan van het vuur en roer er deze eigeelroom door. De soep zal nu mooi binden. Kook de soep nu niet meer omdat anders het eigeel gaat stollen en de soep klonterig wordt.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.