Romige zalm-spinazie tagliatelle (koemelkvrij)

Voor het geval je denkt dat je geen romige saus kunt maken als je geen melkproducten of eieren mag, dan heb je het mis. Hoewel de basis van een roux vaak boter is, kun je zo’n gebonden saus ook maken met een andere vetstof.

Al eerder verscheen er een recept van zalm en spinazie tagliatelle op mijn blog. In dat recept werd de zalm apart gebakken en de pastasaus van spinazie en gerookte zalm aangemaakt met roomkaas. Een heerlijke combinatie, zonder twijfel, maar deze koemelkvrije variant is niet minder romig. Deze keer maak ik bijna alles in één pan klaar, waardoor dit een lekkere, eenvoudige ‘doordeweekse’ maaltijd wordt.

Ingrediënten:
2 moten diepvries zalm
1 ui
2 tenen knoflook
250 gr diepvries spinazie in blokjes
tagliatelle
20 gr olijfolie
20 gr bloem
100 ml visbouillon
1 blaadje laurier
handje oregano
wat verse basilicum

Bereiden: (ongeveer 30 minuten)
Zorg dat de zalm en de spinazie zijn ontdooid. Snipper de ui en de knoflook. Snij de zalm in kleine blokjes.

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verwarm de olie in een wok op hapjespan en bak hierin de ui met de knoflook, de laurier en de oregano tot de ui glazig wordt. Voeg dan de bloem door en roer het mengsel goed door. Laat de bloem even garen en blus dan af met de koude visbouillon. Roer goed door om klontjes te voorkomen. Haal het blaadje laurier uit de pan en voeg de spinazie toe. Warm de saus goed door en voeg daarna ook de stukjes zalm toe. Deze zullen heel snel garen in de warme saus, enkele minuten is voldoende.

Giet de tagliatelle af en roer ze door de warme saus. Snipper de basilicum fijn en roer deze tot slot door het gerecht. Maak op smaak af met wat zout.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.