De allerbeste omelet Ham & Kaas

Ik ben een kaaskop, een echte! Stinkkaas, roomkaas, schimmelkaas, brokkelkaas, graskaas of smeerkaas, ik kom er mijn bed voor uit. Als ik dus gevraagd word om de allerbeste omelet ham en kaas te beschrijven, dan ga ik helemaal los. Zo’n omelet moet een knapperig korstje hebben van gebakken Parmezaanse kaas maar in het midden moet een zachte, romige, lopende kaas smelten. Een beetje pit natuurlijk en dan lekker met zoutige ham. Loopt het water je al door de mond? Ik geef mijn recept prijs, dan kun jij het ook maken.

Toch meer zin in een andere omelet? Kijk hier voor meer inspiratie.

Ingrediënten:
4 eieren
scheutje melk
peper & zout
50 gr grof geraspte Parmezaanse of Pardano kaas
1 teentje knoflook
2 bosuitjes
50 gr grof geraspte jong belegen Goudse kaas
50 gr Philadelphia roomkaas
paar takjes peterselie en bieslook
enkele plakjes goede ham

Bereiden: (ongeveer 15 minuten)
Klop de eieren los met de melk, zout en peper.
Hak de knoflook en de bosuitjes heel fijn.
Doe de Philadelphia met de Goudse kaas samen in een bakje. Ik smelt de kaas in de magnetron in ongeveer 30 seconden, maar dat is niet echt strikt noodzakelijk. Roer de kaas door de roomkaas en voeg ook de fijngehakte peterselie en bieslook toe.

Smelt wat boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Giet de eieren in de koekenpan en strooi nu de Parmezaanse kaas, de knoflook en de bosuitjes over de nog vloeibare bovenzijde. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat het ei garen in ongeveer 5 minuten. Als je de pan schudt moet het ei los zijn van de bodem en de bovenzijde van je omelet wordt droog.

Keer de omelet met een brede spatel. Beleg de bovenzijde met de plakjes ham en daarom het roomkaasmengsel. Gebruik een vork om de kaas voorzichtig over de gehele oppervlakte te verspreiden. Zet de deksel op de pan en heb nog een beetje geduld. De Parmezaanse kaas ligt nu op de bodem van je koekenpan en zal smelten. In eerste instantie plakt je omelet dus aan de bodem. Geen paniek! Gewoon de tafel gaan dekken, een wijntje inschenken of de broodjes uit de oven halen. Zo nu en dan even de deksel van de pan en schudden. Komt de omelet los van de bodem, dan is hij klaar. Wip voorzichtig met je brede spatel de omelet dubbel en laat hem op een serveerschaal glijden.

Helemaal perfect! Knapperig gebakken kaas van buiten en romige gesmolten kaas van binnen.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.