Kipsalade voor op toast

Twee toastjes belegd met sla en kipsalade. Lekker apart door de saus.

In Portugal zijn ze niet zo van de smeerseltjes op toast. Waar in de Nederlandse super een heel koelvak is gereserveerd voor ei-, kip-, zalm- en garnalensalade, hier kennen we alleen een fijne tonijnmousse en een soort krabmayonaise die als voorgerechtje op een toastje wordt gesmeerd. Hoogste tijd dus voor wat zelfredzaamheid. Vandaag een lekkere kipsalade die door de saus bijzonder wordt.

Ingrediënten: (voldoende voor ongeveer 16 toastjes)
170 gr kipfilet
250 ml kippenbouillon
3 augurkjes
handje geroosterde uitjes
2 el mayonaise
4 tl hot ketchup
2 tl kerriepoeder
1 tl paprikapoeder mild
½ tl uienpoeder
½ tl knoflookpoeder

Bereiden: (circa 30 minuten + afkoelen)
Breng de kippenbouillon aan de kook en leg hier de kipfilet in. Houd de vloeistof net aan de kook en laat de kip zachtjes garen in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de filet. Snij ze zo nodig in dunnere stukken.

Maak ondertussen de saus door mayonaise, ketchup en kruiden goed te mengen. Snij de augurkjes in heel kleine blokjes en roer die door de mayonaise samen met de geroosterde uitjes.

Neem de kip uit de bouillon en laat de stukjes afkoelen. Pluk de kip met behulp van twee vorken uit elkaar tot dunne draadjes kip. Roer de kip door de saus.

Tip:
Je kunt de salade op een toastje serveren en deze toastjes alvast opmaken voor de gasten komen. Om te voorkomen dat het toastje slap wordt door de vochtige salade kun je er het best een plakje (ijsberg)sla tussen leggen. Smeer een uiterst klein tipje boter op je toastje en plak hiermee het blaadje sla vast. Schep de salade op de sla. De toast blijft gegarandeerd knapperig tot het uitserveren.

Bewaar deze pin op Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.